Rambursarea anticipată – cât de benefică este?

Tocmai ai primit o sumă mare de bani? Se pune atunci întrebarea cu privire la cea mai bună investiție posibilă cu aceste economii. Proprietarii reședinței lor principale se întreabă, în general, dacă este avantajos să procedeze la o rambursare anticipată a ipotecii lor. Pentru a înțelege ce este și implicațiile în ceea ce privește compensarea, urmează ghidul!

Ambursarea anticipata a creditului

Când cumperi un imobil, în general te îndatorezi peste 20 sau 25 de ani sau chiar 30 de ani. Și în această perioadă pot avea loc multe schimbări, profesional sau personal. Puteți moșteni o sumă mare de bani, puteți primi un bonus semnificativ de împărțire a profitului, puteți efectua o tranzacție financiară de succes sau un câștig mare de capital imobiliar pe un alt proiect imobiliar. Pe scurt, ai numerar și va trebui să găsești cea mai bună modalitate de a-i aloca.

Cea care va fi cea mai profitabilă, sau cea care vă va oferi cele mai multe satisfacții. Cu alte cuvinte, unii vor încerca să profite financiar de acest aflux de bani, în timp ce alții vor prefera să realizeze un proiect (căsătorie, călătorie, vehicul, a doua casă, creare de afaceri etc.).

Este posibil să plasați banii într-un cont de economii, dar, la fel ca dobânzile practicate pentru imobiliare, ratele de remunerare rămân scăzute și, prin urmare, sunt neatractive. De ce, în acest context, nu vă rambursați integral sau parțial ipoteca în avans?

Ce este plata anticipată?

Atunci când contractați un împrumut pentru locuință, sunteți de acord cu o sumă care trebuie plătită în fiecare lună instituției dvs. de credit, precum și cu o perioadă de rambursare (în luni).

În cazul în care vă mai rămân câțiva ani de credit înainte de a deveni efectiv proprietarul proprietății dumneavoastră. Puteți să vă plătiți creditul anticipat, să închideți împrumutul și, astfel, să încheiați ratele lunare.

Calculator rambursare anticipată

Poate vă întrebați cât de mult ați avea în rambursarea anticipată a împrumutului? Este mai presus de orice financiar. Examinați-vă programul de creditare. Veți descoperi că capitalul este doar o parte din rambursările dvs. lunare.

În cazul în care capitalul trebuie rambursat integral, acesta nu este cazul pentru dobândă și asigurarea debitorului. Cu alte cuvinte, rambursând creditul cu 36 de luni înainte de termen, economisești de 36 de ori costurile lunare de asigurare și dobânzi.


Plata anticipată este în general o strategie avantajoasă. Cu atât mai mult când mai sunt multe termene de stabilit. Într-adevăr, această soluție nu prezintă niciun interes și se poate dovedi a fi dezavantajoasă pe măsură ce termenul se apropie, întrucât în ultimele luni dobânda rămasă de rambursat s-a redus considerabil.