Noțiuni esențiale legate de card de credit

Fie că este vorba despre plata cheltuielilor de zi cu zi, cum ar fi alimente sau cumpărături online, cardurile de credit sunt utile. Cu toate acestea, deși sunt atractive, cardurile de credit pot prezenta riscuri atunci când nu sunt utilizate cu înțelepciune. Pentru a-l folosi bine, iată esențialul a ceea ce ar trebui să știți.

Carduri de credit – informatii utile

Multe instituții oferă carduri de credit. Înainte de a alege unul, este esențial să-ți analizezi nevoile, portofelul și să studiezi diferitele opțiuni disponibile. De exemplu, unii vă oferă să plătiți o taxă anuală în schimbul unor privilegii sau programe de recompense mai favorabile. Unele oferă programe de rambursare bazate pe achizițiile efectuate. Alții vă oferă să vă alăturați reducerilor la călătorii, benzină etc. Este un avantaj sau nu? Din nou, totul depinde de obiceiurile tale de consum. Pe lângă aceste sume de onorat, ați verificat dacă costurile de administrare se adaugă la total?

Cel mai bun card de credit

Alte lucruri de luat în considerare înainte de a aplica pentru un card de credit sunt ofertele introductive. Într-adevăr, unele taxe ar putea fi la o rată mai mică pentru o perioadă scurtă de timp și apoi să ajungă la o rată mult mai mare. Totuși, rețineți că trebuie să evaluați anumite caracteristici precum limita de credit acordată, comisioanele de conversie valutară, rata dobânzii, perioada de grație (în general 21 de zile) sau perioada fără dobândă și suma minimă de răscumpărare. Pentru majoritatea cardurilor de credit, suma minimă de rambursare lunară este între 2 și 5% din soldul dvs.

Extrasul dumneavoastră lunar trebuie să vă fie trimis prin poștă sau e-mail cu 21 de zile înainte de sfârșitul perioadei de grație. Acesta din urmă include o anumită cantitate de informații, cum ar fi data la care vi se fac factura pentru ultimele dvs. achiziții (sfârșitul perioadei), soldul contului dvs. la sfârșitul acestei perioade, descrierea tranzacțiilor dvs., plata minimă necesară și perioada acordată pentru a vă plăti cheltuielile fără dobândă și fără taxă (penalitate de întârziere). Rețineți că puteți rambursa doar o parte din achizițiile dvs. Cu toate acestea, se va aplica dobândă pentru soldul rămas. Prin urmare, este recomandat să plătiți întregul sold în fiecare lună.

La deschiderea unui cont bancar, banca este obligată să vă ofere un card care vă permite cel puțin să efectuați plăți, în special pe internet și retrageri de numerar în Uniunea Europeană. Cu toate acestea, poate refuza să vă emită anumite tipuri de card, de exemplu un card de debit amânat.

Când contul este închis, banca vă va cere să returnați cardul bancar. De asemenea, în timpul relației, vă poate cere să îl returnați din motive de securitate sau în cazul unei utilizări anormale. Este posibil să acordați împuternicire unei persoane (numită împuternicit) care va fi apoi autorizată să vă opereze contul bancar. În acest caz, agentul poate deține un card pe numele său care îi permite să efectueze tranzacții de plată sau retragere în contul dumneavoastră.


Spre deosebire de cardul de debit în care cheltuielile îți sunt preluate direct din contul tău curent sau de economii, atunci când faci achiziții folosind un card de credit, te trezești într-o situație în care împrumuți bani la o instituție.