Cel mai bun credit ipotecar – cum să găsești cel mai avantajos împrumut?

Vrei să afli tot ce trebuie să știi pentru a obține cel mai bun credit ipotecar? Atunci ești în locul potrivit!

Care este cel mai avantajos împrumut ipotecar?

Definiția conceptului de ipotecă este într-adevăr foarte largă. Cu acest termen, de fapt, ne referim la orice formă de împrumut între persoane fizice sau contract cu o instituție de credit și poate include orice tip de datorie chiar dacă, de regulă, obiectul privilegiat al contractului îl reprezintă banii.

Orice formă de finanțare care are un termen de rambursare mediu-lung (în orice caz mai mare de 18 luni), și care este susținută de o garanție prin înregistrarea unei ipoteci asupra proprietății, face parte din creditul ipotecar . Prin urmare, nu este un împrumut destinat doar achiziționării primei locuințe (cum este cazul împrumutului pentru terenuri ), ci poate fi acordat și în alte scopuri (achiziționarea unei a doua locuințe, proprietăți nerezidențiale, credit ipotecar sau ipotecar pe viață ). , și ipoteca de lichiditate ).

Cel mai bun credit ipotecar de pe piata: Caracteristicile creditului ipotecar

Acest tip de credit ipotecar este printre cele mai utilizate de bănci întrucât beneficiază de forme înalte de garanție pentru instituția de credit creditare, care in primul rând sunt reprezentate de credit ipotecar. În plus, spre deosebire de creditele pentru terenuri, creditul ipotecar lasă băncii mult mai multă libertate de alegere, atât pentru că prin lege nu sunt stabilite praguri maxime de finanțare

Tipuri de credite ipotecare și rate

În creditul ipotecar, grație libertății de alegere a băncilor, pot fi găsite diverse tipuri de rate și anume:

  • rata fixa;
  • rată variabilă pură;
  • rata variabila dar rata constanta;
  • rată variabilă cu plafon (și podea);
  • rata flotantă protejată (cu perioade lungi de revizuire;
  • rata mixta;
  • tarif cu opțiune.

Care banca ofera cel mai bun credit ipotecar? Cum să alegi?

Nu toate băncile au combinațiile posibile indicate mai sus dar oferta este in general buna. Alegerea tipului de credit ipotecar trebuie să fie rezultatul unei evaluări atente, o consecință directă a acestor întrebări:

  • Ce sumă în rate pot rambursa?
  • Ce sumă maximă pot suporta?
  • Ce durată optimă ar trebui să aleg?

După cum este evident, răspunsurile sunt strict subiective bazate pe propriile posibilități care vor influența și durata, precum și posibilitatea de a accesa LTV-uri mai mici asociate în general cu rate și spread-uri mai interesante.

De ce să alegeți un credit ipotecar?

Pentru unele situații si anumite categorii este o alegere impusa de nevoi. Daca, in schimb, obiectul cererii de împrumut este o lucrare de restructurare sau de cumpărare, atunci este bine sa verificați daca exista condițiile pentru a solicita un împrumut de teren, deoarece are unele caracteristici care li fac mai avantajos din diferite puncte de vedere. de vedere, mai ales pentru unele costuri.


Acestea fiind spuse, creditul ipotecar rămâne cea mai răspândită formă de credit în special pentru achiziționarea, construcția și renovarea unei proprietăți de uz rezidențial.