Alege un credit ipotecar și achiziționează o locuință în scurt timp
Creditul imobiliar este cel mai frecvent si se numeste astfel deoarece este un credit financiar util pentru a putea cumpara o proprietate. Aceasta suma de bani se solicita direct de la o institutie de credit si in plus trebuie rambursata, cu respectarea diferitelor scadente ale ratelor, care prezinta ratele dobanzii. În plus, pentru a înțelege mai bine funcționarea acestui tip de ipotecă, mai jos sunt descrise și tipurile în care este împărțit și celelalte caracteristici.
Ce inseamna credit ipotecar
Creditul imobiliar este solicitat de la o institutie de credit pentru a putea apoi achizitiona o proprietate, si deci o casa sau chiar o incapere destinata altor utilizari, precum cea industriala sau chiar pentru a putea desfasura o activitate de munca. în cadrul acestuia. Acest tip de credit ipotecar, ca orice alt tip, se incadreaza intotdeauna in categoria contractelor, si pentru ca este intotdeauna stipulat intre doi subiecti diferiti.
Există două tipuri de împrumut imobiliar: unul este cel numit „ipotecă”, în timp ce al doilea este împrumutul pentru teren. Cât despre primul, este o cerere de bani în care, însă, o anumită proprietate face parte din garanția care urmează să fie acordată instituției de credit. În cazul în care împrumutatul nu poate rambursa suma, atunci banca va putea să păstreze proprietatea în posesia sa și să o vândă. Pe langa aceasta, un credit de acest tip poate fi solicitat atat pentru achizitionarea unui imobil, dar in realitate si pentru realizarea unor renovari, sau lichiditate, dar nu numai.
Poate fi solicitat și pentru a efectua o refinanțare sau înlocuire a altor credite ipotecare. O altă caracteristică a tipologiei în cauză este că poate avea o durată cuprinsă între 5 și 20 de ani.
In ceea ce priveste imprumutul teren, tot in acest caz imobilul este intotdeauna considerat ca o garantie ce trebuie oferita direct bancii in vederea obtinerii sumei de bani necesare. In acest caz insa se stipuleaza o ipoteca si printre altele contractul care se stabileste pentru acest imprumut poate fi solicitat doar pentru cumparare sau renovare. În plus, poate avea o durată mai mare, care poate varia de la 5 până la maximum 30 de ani. Cu toate acestea, dacă optați pentru un credit ipotecar, atunci banca de obicei garantează doar să acopere cel mult valoarea a 80% din proprietate, deci nu în totalitate prețul acesteia.
Ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi un credit ipotecar?
În ceea ce privește ratele și dobânzile, aceste elemente pot varia, în funcție de durata creditului, dar și de planul pe care îl alegeți pentru a distribui cât mai bine ratele în timp.
Ratele dobânzii pot fi fixe, variabile, dar și mixte. De retinut si faptul ca se poate incheia si asigurare, asa ca in cazul unor dificultati in achitarea ratelor in cateva luni, acestea ar putea fi repartizate diferit sau in orice caz asigurarea l-ar ajuta pe imprumut. Pe lângă aceste elemente, este indicat să cunoașteți și tipurile de garanții care pot fi solicitate.

Cumpărarea unei case reprezintă un angajament financiar uriaș, dar este, de asemenea, o oportunitate de a pune bazele unui viitor stabil.
Este unul dintre cele mai comune credite financiare oferite de instituțiile financiare și bănci