Credite pentru românii din străinătate

Doar pentru că ai plecat în străinătate, asta nu înseamnă că nu poți să ajungi într-o situație limită care să îți ceară o anumită sumă de bani. Din contră, acolo ești singur, nu ai prieteni, nu ai familie și trebuie să te descurci cu forțele proprii. Însă, la fel ca în țară, poți să rămâi fără bani și fără perspectiva unui loc de muncă la care să ai contract de muncă. Vestea bună este că începând din 2018 în România se acordă împrumuturi pentru românii din diaspora fără garanții suplimentare. Ceea ce înseamnă că acum dacă rămâi fără bani, poți să te împrumuți fără probleme.

Solutii ideale pentru nevoile tale

Cum iei un credite pentru romanii care lucreaza in strainatate?

Procedura este simplă și asemănătoare cu cea din țară. Mergi l bancă sau la sediul IFN-ului și soliciți împrumutul. Pentru creditele IFN poți să le soliciți online. Pentru a-ți fi acordat împrumutul trebuie să ai o carte de identitate valabilă, să fii major și să ai dovada unui venit sau o carte de muncă în cazul creditelor clasice. Există unele IFN-uri care cer încă codebitori pentru creditele mai mari. Totuși, și în cazul Instituțiilor Financiare Nebancare dacă demonstrezi că ai carte de muncă sau contract de muncă pe o perioadă anume, atunci poți lua cu ușurință creditul.

Spațiul comunitar este foarte permisiv în ceea ce privește migrația și oferă celor care pleacă din țară în căutarea unui trai mai bun aceleași oportunități pe care le-ar avea în țară, iar solicitarea unui credit se numără printre avantaje. Condițiile de acordare a unui împrumut, fie el și unul nebancar, sunt aceleași ca în țară. De asemenea, sunt unele IFN-uri care clienților fideli le oferă împrumuturi mult mai ușor, chiar dacă persoana a plecat din țară.

Ai plecat într-o țară străină și ai rămas fără bani. Ce faci?

Să rămâi fără bani nu este niciodată o situație plăcută. Însă, atunci când ești plecat într-o țară străină și nu mai ești înconjurat de prieteni și de rude este mult mai greu. Nu poate împrumuta nimeni cu o sumă de bani ca să îți cumperi mâncare până la salariu. Din acest motiv, creditele fără codebitori pentru românii din diaspora sunt foarte practice. Poți să iei un credit online mic și să supraviețuiești până la salariul viitor. De asemenea, nici nu te vei mai simți obligat să accepți primul loc de muncă oferit deoarece nu ai ce mânca. Poți să aștepți oportunitatea cea mai bună pentru tine.

Credite pentru românii din străinătate

Românii din diaspora au și ei această oportunitate de a solicita în împrumut fără să fie nevoie să își roage rudele din țară să îi ajute. Începând cu 2018 creditarea în spațiul comunitar s-a unificat, astfel, bazele de date ale băncilor și IFN-urilor s-au unificat. Astfel, este mult mai ușor ca un român plecat la muncă în afara țării să ia un împrumut online atunci când se descurcă greu cu banii. Ba mai mult, având în vedere că serviciile sunt aceleași ca în țară, acest împrumut poate fi solicitat online, pentru a nu fi nevoie să se plimbe de colo-colo cu hârtiile.