Credit pentru renovare – merita?

Indiferent dacă doriți să vă renovați bucătăria, să instalați un birou de acasă sau să vă finalizați subsolul, orice îmbunătățire majoră a locuinței va necesita niște bani majori. Totuși, nu trebuie să așteptați până când aveți toți banii în mână. Un împrumut pentru renovarea locuinței ar putea fi calea ta pentru a demara proiectul mai devreme decât crezi.

De ce merită să alegi un împrumut pentru renovarea locuinței?

Un împrumut pentru renovarea locuinței este un împrumut care include fonduri pentru renovarea, remodelarea și repararea unei locuințe. Este adesea un credit ipotecar cu bani în plus pentru îmbunătățirea locuinței. Poate fi sub forma:

• ipotecă de cumpărare, cu fonduri suplimentare pentru renovare
• refinanțare a creditului ipotecar actual cu o plată în numerar pentru îmbunătățirea locuinței
• Un împrumut cu capital propriu sau o linie de credit
• Un împrumut personal negarantat

Când ar trebui să luați în considerare un împrumut pentru renovarea casei?

Dacă nu aveți suficienți numerar pentru a finanța renovările sau reparațiile, merită luat în considerare un împrumut pentru renovarea locuinței. De asemenea, merită să urmăriți dacă aveți ochii pe o casă care are un preț scăzut, dar are nevoie de muncă serioasă.

Un credit de nevoi personale pentru renovare

Aceste împrumuturi pot fi un stimulent mare pentru proprietarii de case sau cumpărători care doresc mai mult control asupra construcției de capital propriu în proprietatea lor prin realizarea de îmbunătățiri – dar, în general, sunt garantate doar pentru îmbunătățiri substanțiale, nu pentru muncă de muncitor. Dacă un proiect va îmbunătăți valoarea proprietății, un împrumut pentru renovarea casei poate fi un instrument valoros.

O opțiune pentru cei care nu pot sau nu doresc să acceseze capitalul propriu este un împrumut personal de la o bancă, o uniune de credit sau un împrumut online. Spre deosebire de un împrumut refi sau de capital propriu, un împrumut personal nu este garantat, astfel încât nu trebuie să vă folosiți casa sau orice alt bun ca garanție. Eligibilitatea pentru împrumut se bazează pe scorul dvs. de credit, venitul și istoricul financiar.

Credit pentru modernizarea locuintelor

Costurile și taxele unui împrumut pentru renovarea locuinței depind de tipul de împrumut pe care îl obțineți. Cu o refinanțare de încasare, vă puteți aștepta să plătiți aproximativ 3% până la 5% din noua sumă a împrumutului în costurile de închidere, care includ taxe precum comisionul de inițiere al împrumutătorului și costul verificării raportului de credit și al unei evaluări.


Un împrumut personal poate să nu aibă comisioane, ci o dobândă mult mai mare. Costurile de închidere pentru împrumuturile cu capital propriu și liniile de credit sunt de obicei mai mici, dar pot include o cerere și o taxă de evaluare.