Cum să obții bani împrumut între persoane fizice?

Împrumutul între membrii familiei poate fi benefic pentru toți cei implicați. Sau se poate transforma într-un coșmar. Înainte de a face un împrumut de familie, este o idee bună să aflați cum pot intra în joc impozitele, împreună cu alte reguli și riscuri.

Ar trebui să împrumut bani unui membru al familiei? Este o întrebare mult dezbătută.

De fapt, cel mai bun loc pentru a obține un împrumut poate fi de la familia ta. Împrumuturile de la membrii familiei pot fi foarte multe, în special pentru împrumutat, dar este posibil să fi auzit avertismentul comun: Nu împrumutați niciodată bani unui membru al familiei.

Aceste împrumuturi au potențial atât pentru dezavantaje financiare, cât și personale, precum și posibile consecințe fiscale. Iată câteva lucruri de știut înainte de a face un împrumut de familie.

Ce este un împrumut de familie?

Un împrumut de familie, uneori numit împrumut intra-familial, este un împrumut între membrii familiei. Împrumuturile pentru familie sunt adesea mai puțin formale decât împrumuturile personale de la creditorii tradiționali sau de pe piața împrumuturilor între persoane fizice, care conectează potențialii investitori direct cu debitori.
În schimb, împrumuturile familiale pot să nu aibă contracte sau contracte simple în care împrumutatul sau împrumutătorul urmărește dobânda datorată și programele de rambursare.

Împrumut intre persoane fizice

Creditul nu este o problemă – nu există nimic care să-i împiedice pe membrii familiei să-și împrumute unul altuia, chiar dacă istoricul de credit al împrumutatului este nefavorabil.

Rate scăzute ale dobânzii – în unele cazuri, membrii familiei împrumută altor membri ai familiei la o rată a dobânzii mai mică decât le-ar împrumuta o bancă.

Beneficii reciproce – împrumutatul poate obține un împrumut cu condiții de împrumut mai bune decât media, iar orice dobândă este plătită unui membru al familiei în loc de un împrumutător fără față.

Acceptați un program de rambursare

Regulile privind împrumuturile între membrii familiei pot deveni complicate dacă contractul de împrumut nu include termeni de rambursare. O bună practică pentru împrumuturile între membrii familiei este stabilirea unui program de rambursare. Împrumutatul ar putea face o plată în fiecare lună sau să ramburseze împrumutul în câțiva ani.

Un împrumut de familie creează, în mod ideal, o situație de câștig pentru împrumutat și pentru creditor. Dar dacă împrumutul de familie merge lateral, îți poate afecta relațiile, dacă nu și scorurile tale de credit.


Înainte de a împrumuta de la sau de a împrumuta membrilor familiei, gândiți-vă la toate consecințele posibile. Dacă împrumutul mai are sens pentru ambele părți, asigurați-vă că toată lumea este pe aceeași pagină, punând împrumutul în scris și urmărind cu atenție rambursările.