Credit pentru comercianți! Împrumuturi pentru afaceri de succes (IMM-uri și alte tipuri de societăți comerciale)

Indiferent cât de bine întocmit planul de afaceri al unei societăți, se poate întâmpla, ca din varii motive, situația financiară a companiei să se destabilizeze. În acest caz, compania poate opta pentru un plan de redresare imediată bazat pe un credit bancar sau nebancar, cu sau fără garanții. Mult mai accesibilă este soluția oferită de creditul fără garanții pentru IMM-uri, pentru că ii oferă societății o mai mare libertate de folosire a acestora (suma împrumutată nu trebuie justificată în privința utilizării). În plus, mai există și alte avantaje, despre care vom discuta în cele ce urmează.

Sunteti un comerciant si cautati credit! Cât de eficient este un credit fără garanții pentru o afacere?

Primul beneficiu al unui astfel de credit este reprezentat de varietatea tipurilor de societăți care pot să-l acceseze. Atât IMM-urile, SRL-urile, PFA-urile, cât și II-urile sau IF-urile ori start-up-urile (care trebuie să aibă un minim de 6 luni de la începerea activității) pot aplica pentru un împrumut fără garanții. Nu este nevoie de plata vreunui comision sau a unor taxe de evaluare, analiză sau asigurare, ceea ce este în beneficiul companiilor care trebuie să folosească banii în cel mai eficient mod.

Societatea care solicită acest împrumut nu trebuie să justifice modul în care își va folosi banii, astfel încât poate să întrebuințeze banii pentru diferite acțiuni. De exemplu, poate să achite facturile restante la furnizori ori poate să-și plătească angajații. Unele societăți pot chiar să-și acopere taxele către stat prin intermediul unui astfel de credit ori să efectueze investiții. Chiar și refinanțarea altor credite este posibilă cu un împrumut fără garanții pentru afacere.

Care este suma care poate fi obținută și în ce condiții se oferă un împrumuturi pentru comercianti?

În funcție de creditor, suma care se acordă unei societăți poate fi cuprinsă între 30000 Ron și 400000 Ron, raportat la numărul de angajați, cifra de afaceri și vechimea societății. Creditul se acordă pe o perioadă de 12 sau 60 de luni, iar stabilirea sumei care poate fi obținută de societate se bazează pe toate veniturile înregistrate de aceasta. În etapa premergătoare împrumutului se ține cont de mai multe aspecte:

• Compania trebuie să își deruleze activitatea pe o perioadă de minim 6 luni;
• Situația financiară trebuie să fie stabilă, fără să existe sume datorate statului român, altele decât cele care sunt aferente anului în curs;
• Firma nu trebuie să figureze în arhiva Biroului de Credit și să aibă un istoric pozitiv;
• Situația juridică a societății este luată în considerare, astfel încât este necesar ca aceasta să nu fie implicată în dosare de natură comercială sau penală;
• Sunt luate în calcul atât numărul de angajați, cât și cifra de afaceri a afacerii;
• Pe numele companiei nu trebuie să existe solicitări de intrare în insolvență;
• Conturile societății nu trebuie să fie grevate de popriri.

Alături de cererea de solicitare a împrumutului și actele acesteia, compania trebuie să prezinte și bilanțul contabil (poate fi solicitat nu doar cel pe anul curent, ci și pentru anul precedent), precum și alte acte care ajută la creșterea valorii sumei ce poate fi împrumutată. Orice firmă care se încadrează în aceste condiții de acordare poate să acceseze un împrumut fără garanții, atât bancar, cât și nebancar.


Aceste credite au fost create pentru consumatorii din generația digitală și au menirea de a-i economisi timp și bani.