Credit pentru achizitionare de masini

Fiecare își dorește să se simtă proprietar deplin pe bunurile sale. Dar, dacă îți cumperi ceva pe credit, asta înseamnă că nu este bunul tău? Atât timp cât plătești pentru el, te folosești de acesta după cum dorești și se află în proprietatea ta, nu este bunul tău? De aceea, achiziționarea unei mașini prin credit auto este o soluție avantajoasă pentru persoanele care nu-și permit să își cumpere un autovehicul cu banii jos.

Primeşti banii în contul tău bancar!

Credit pentru achizitionare de masini

Chiar dacă este achiziționată cu credit auto, respectiva mașină este tot proprietatea deplină a persoanei (se înscrie pe numele acesteia, sunt plătite taxe pentru ea, etc.). Până la urmă, beneficiarul își cumpără un bun al său, doar că se folosește de banii unui creditor pentru a obține acest avantaj.

Argumente pro credit auto. Oferim credite auto convenabile

Astăzi este posibil să-ți cumperi un autoturism prin orice formă de credit (bancar/nebancar). Poți să îl plătești într-un anumit număr de rate sau poți opta pentru achiziționarea directă prin intermediul unui credit auto (primești toți banii și îi plătești direct vânzătorului). Creditele auto sunt foarte avantajoase în cazul persoanelor juridice, care vor beneficia de amortizarea investiției ca urmare a utilizării mijlocului achiziționat în diverse activități ale companiei. La fel ca și în cazul persoanelor fizice, un împrumut auto îi permite utilizatorului să se bucure de fluxul de bani pe care, în alte condiții, l-ar fi blocat.

Mai mult decât atât, persoanelor fizice le este destul de greu să facă economii mari, mai ales atunci când este vorba de achiziționarea de bunuri cu valoare ridicată. În acest mod, persoana respectivă este scutită de restrângerea de la anumite aspecte ale vieții, doar pentru scopul de a economisi. Pentru că a devenit o metodă de plată foarte uzitată, creditul auto este acordat cu rapiditate în cazul persoanelor care realizează venituri cu o valoare mai ridicată.

Aveti nevoie de credit pentru automobil

Chiar și în cazul celor cu venituri mai mici, dacă se va opta pentru o variantă de autoturism cu un preț scăzut, creditul auto poate fi acord cu ușurință. În plus, cel care se folosește de creditul pentru mașină va avea un control mai bun asupra finanțelor sale, știind în mod exact care este valoarea sumei pe care trebuie să o achite lunar în contul mașinii sale.

Există argumente contra creditului auto?

Având în vedere că orice credit se acordă contra plății unei dobânzi, acesta ar putea fi unul dintre argumentele contra optării pentru un împrumut auto. Dar, este oare posibil ca o persoană să își permită să strângă o sumă de bani într-un timp atât de scurt? Achiziționarea unei mașini cu banii jos echivalează cu adoptarea unei politici de economisire, drastice în multe cazuri, așa că, mai bine plătești o dobândă (a cărei valoare poate fi fixă, caz în care știi exact de la început care este valoarea costurilor) decât să te privezi pentru o perioadă îndelungată de timp.

Desigur, mai poate fi vorba și despre comisioanele care sunt solicitate pentru un astfel de credit, dar, acum acestea sunt incluse în rata finală a dobânzii, așa că, oricum dispui de controlul acesteia. Așa că, dacă nu ai reușit să îți strângi bani de o mașină, mai bine optează pentru un împrumut auto – este mai eficient și îl poți gestiona mai avantajos!