Bani cu credite de la casele de amanet

În situația în care rămâi fără bani există mai multe opțiuni de a te împrumuta: de la rude, prieteni, solicitarea unui avans de la locul de muncă, un credit de la bancă sau de la un IFN ori să ceri împrumut la o casă de amanet. Excludem modalitățile ilegale de a obține împrumuturi, pentru că acestea sunt extrem de periculoase. Acum vom discuta despre creditul de la casa de amanet, care este o formă de a obține bani împrumut într-un mod reglementat prin lege.

Împrumutul de la amanet și cum se diferențiază față de alte forme de creditare

În primul rând, împrumutul prin amanet se încadrează în categoria creditelor cu garanții, pentru că banii sunt obținuți doar în schimbul unor obiecte care sunt lăsate în custodia celor de la casa de amanet. Este o diferență majoră față de creditele nebancare și cele bancare fără garanții. La amanet nu este necesară prezentarea unei dovezi privind veniturile, așa cum este în cazul băncilor. Pur și simplu, banii se acordă pe baza obiectelor lăsate gaj, iar nu luându-se în considerare venitul realizat de solicitant.

Împrumut la casa de amanet

Spre deosebire de împrumuturile cu garanții, creditul de la amanet presupune convertirea gajului în bani pentru acoperirea sumei datorate de către debitor dacă se depășește termenul stabilit și nu se efectuează nicio prelungire a împrumutului. Se consideră că suma obținută este suficientă pentru a acoperi întreaga valoare a debitului, fără să mai fie necesară executarea debitorului pe alte bunuri până la recuperarea în mod integral a sumei datorate.

Un alt aspect care diferențiază acest tip de împrumut este că suma împrumutată nu se raportează la valoarea reală (sau de achiziție) a bunului. În general, produsele confecționate din metale prețioase sunt apreciate la 80% din valoare, în timp ce alte produse (precum electrocasnicele sau electronicele) au o valoare apreciată la 30-50% din suma reală.

Credit rapid intr-un magazin de amanet

Pot fi lăsate garanție mai multe tipuri de bunuri, ceea ce este în avantajul debitorului, de la obiecte mici și până la autoturisme. Contractul se desfășoară pe o perioadă de câteva zile (în general, 5) și până la 30 de zile. Valoarea dobânzii pe zi poate ajunge până la 1, 2%, dar dobânda poate varia în funcție de fiecare casă de amanet în parte și de valoarea obiectului lăsat în gaj.

Așa cum se întâmplă și în cazul celorlalte forme de a obține bani împrumut, vârsta minimă pentru a solicita un credit la amanet este de 18 ani. Este foarte important să îți recuperezi bunul gajat cât mai rapid și să nu optezi pentru o astfel de formă de creditare decât în caz de maximă urgență și dacă nu ai alte soluții la îndemână, așa cum sunt împrumuturile rapide IFN.


Căutați o modalitate rapidă și ușoară de a obține un împrumut?

Avem cea mai buna solutie pentru nevoile dvs financiare.