Ce este un contract de împrumut și care este scopul acestuia?

Sunt foarte puține persoane care să nu aibă nevoie măcar odată de un împrumut bancar. Pentru că viața ne pune față în față cu nenumărate situații, care mai fericite, care mai puțin plăcute. Cu câteva excepții, majoritatea oamenilor au făcut un împrumut pentru a achiziționa o mașină sau un apartament, poate și-au plătit anumite datorii, plata educației universitare sau chiar pentru a acoperi o ugență medicală. Imprumuturile sunt aproape omniprezente, la fel si acordurile care le garanteaza rambursarea.

Contract de împrumut bani

Procedeul de formalizare a creditului constă într-un contract obligatoriu între cele două sau chiar mai multe părți. . Acum sunt disponibile mai multe tipuri de contracte de împrumut, de la simplul contract de împrumut între persoane fizice, cum ar fi, de exemplu între prieteni și membri ai familiei, până la contracte mai detaliate, cum ar fi credite ipotecare, contract de împrumuturi auto, card de credit și împrumuturi cu avans pe o perioadă mai scurtă sau pe o perioadă mai lungă, contract de împrumut persoana fizică către o persoană juridică și contract de împrumut tip firma.

Acest contract de credit constă într-un act ce conține date importante atât pentru creditor cât și pentru debitor. Perioada în care suma împrumutată trebuie rambursată este întotdeauna regăsită ă datele conținute în acest contract, pe lângă informații privitoare la dobânda ce ar putea fi adăugată. În funcție de credit, contractele de împrumut pot fi mai elaborate sau mai simple. Cele mai elaborate documente se eliberează în cazul creditelor ipotecare, pentru că acestea sunt încadrate ca înregistrări publice și asta semnifică, de fapt, că se va permite creditorului să confiște proprietățile împrumutatului dacă suma nu este rambursată î termenii conveniți în etapa inițială a procesului de creditare. Toate tipurile de contract de împrumut și condițiile acestora de rambursare, sunt reglementate de către stat, și sunt menite să prevină o dobandă ilegală sau excesivă la rambursare.

Ce conține un contract de credit bancar

Contractele de împrumut conțin, în cele mai multe cazuri, acorduri, valoarea garanțiilor implicate, termenii ratei dobânzii și termenul în care trebuie efectuată rambursarea sumei împrumutate. Acești termeni ar trebui să fie complet detaliați, într-un mod clar atât pentru debitor, cât și pentru creditor. Conditiile implicite ar trebui sa fie prezentate într-un mod cât mai clar pentru a evita confuziile sau eventualele acțiuni juridice neplăcute. în caz de nerambursare, opțiunile de încasare a datoriei restante ar trebui să fie cât mai vizible.

Scopul unui contract de imprumut

În momentul când se încheie un contract de împrumut se definește, de fapt, acordul părților implicate și responsabilitățile ce revin fiecărei părți dar și perioada de timp pe care se întinde rambursarea.


Un astfel de contract de împrumut ar trebui să fie în conformitate cu reglementările de stat, care vor proteja atât creditorul, cât și împrumutatul în cazul nerespectării acordului.