Cu ce te ajută un calculator de credit ipotecar?

Când te gândești să aplici pentru un credit, trebuie să ai în vedere, în primul rând, suma de care ai nevoie pentru că fiecare instituție bancară sau nebancară are anumite limite minime și maxime privitoare la suma pe care o acordă. Alt lucru de luat în considerare este perioada pe care vei face împrumutul.

Informațiile pe care va trebui să le introduci în calculatorul ipotecar:

Prețul casei – Prețul de achiziție al casei pe care dorești să o cumperi este cel mai important factor în acest calcul. Este indicat să introduci și suma pe care crezi că o poți oferi.

Avans –Creditele pentru casă necesită o plată de cel puțin 5%. Dacă dispui de mai mulți bani, poți oferi un avans mai mare care îți va reduce plata lunară.

Rata dobanzii – Aceasta reprezintă rata medie actuaă a creditului ipotecar. Rata din fiecare lună va varia în funcție de mai mulți factori precum suma totală a creditului și plata în avans.

Asigurarea locuinței – Asigurarea de locuință sau asigurarea pe proprietate este, de obicei, un aspect necesar pentru creditori.

Mai multe modalități de a utiliza un calculator credit

Calculatorul de credit este un instrument care te poate ajuta să găsești soluția cea mai potrivită și echilibrul dintre necesitatea banilor și veniturile disponibile.În continuare îți prezentăm câteva modalități suplimentare de a utiliza un calculator de credite:

Calculator rate credit ipotecar – Calculează diferite scenarii

Dacă dorești să faci un împrumut dar nu ești sigur de situația actuală financiarp, calculatorul de credite ia în considerare suma pe care o vei plăti, va estima plățile lunare și va putea reface diferite scenarii de plată. Modificarea prețului apartamentului sau mașinii pe care vrei să o achiziționezi poate fi observată cu ajutorul acestui instrument de calcul iar dacă dorești să afli ce sumă poți să oferi pentru noua locuință, acesta îți va fi de un real ajutor.


Un avans reprezentat de o sumă mai importantă îți va scădea suma plăților lunare, nu doar pentru că reduce suma de bani pe care o împrumuți, dar îți poate veni în ajutor ca să te califici pentru o rată a dobânzii mai scăzută.