Ce este carduri de credit nebancare?

Cardurile de credit nebancare vă oferă acces rapid și ușor la plăți și împrumuturi, fără a fi nevoie să prezentați dovada unui salariu sau a unui extras de cont bancar. Aceste IFN-uri oferă comoditate, rapiditate și flexibilitate la accesarea acestor tipuri de servicii.

Cardurile nebancare, cum ar fi sistemele de plată similare cardurilor bancare tradiționale, permit retrageri de sume maxime fără dobândă pentru o perioadă extinsă. Mai mult, cumpărăturile pot fi efectuate fără dobândă sau cu dobândă redusă și eșalonate în rate lunare pe parcursul a douăsprezece luni.

Carduri de credit de la IFN

Carduri nebancare – emitenti, obtinere, utilizare, costuri

Este puțin redundant să spunem “carduri de credit nebancare”, deoarece, prin lege și definiție, instituțiile financiare nebancare nu au voie să dețină fonduri de la clienți, ceea ce înseamnă că toate cardurile lor trebuie să fie de credit. Totuși, în ciuda acestui fapt, vom rămâne în continuare cu sintagma neschimbată de “carduri de credit nebancare”. Ceea ce este deosebit de relevant aici se referă în mod explicit la împrumuturile rapide care pot fi obținute prin intermediul acestor tipuri de carduri.

Cardurile de credit nebancare sunt emise de IFN-uri sau de marile magazine și au aceleași calități ca și cardurile bancare. Cu toate acestea, ele au și multe alte avantaje suplimentare, cum ar fi acordarea mai ușoară a creditelor și opțiuni de împrumut mai flexibile. Acestea fiind spuse, rețineți că aceste carduri nu pot fi folosite pentru a retrage numerar din nicio locație și nici pentru a plăti articole în magazine. În concluzie, cardurile nebancare funcționează în mod similar cu cardurile de credit obișnuite, dar oferă și diverse beneficii exclusive odată cu acestea!

Cardurile nebancare au marca unică a producătorului sau, în unele cazuri, o marcă autorizată de o altă entitate. Cei mai cunoscuți emitenți de carduri generice sunt VISA și Visa Electron, MasterCard și Maestro, precum și American Express.

Cardurile de credit nebancare sunt utilizate în principal ca instrumente de plată și sunt asociate în special cu anumiți comercianți cu amănuntul. Deși poate fi posibilă retragerea de bani de pe acestea, nu toate bancomatele permit acest lucru din cauza sistemului nebancar; lipsa atașării cardului la un cont bancar existent, precum cele întâlnite în mod obișnuit în serviciile financiare, face ca acestea să fie dificil de acceptat în unele locații.

Cum se plătesc facturile cardurilor de credit fără cont atașat

Instituțiile financiare nebancare sau IFN-urile oferă linii de credit fără a fi nevoie de un cont bancar. Aceste carduri nebancare pot fi utilizate numai de către clienții instituției respective în activități legate de credite de consum sau de nevoi personale. Cu aceste oferte, persoanele fizice au acces la o mai mare siguranță și confort atunci când vine vorba de soluțiile lor de plată.


Obținerea unui card nebancar se face fără efort atunci când vizitați magazinele colaboratoare ale IFN-urilor (instituții financiare nebancare). Este cât se poate de simplu!