Sunt mult momente in viata cand trebuie sa recurgem la un împrumut rapid pentru a ieși dintr-o situatie dificila, fie ca este de natura medicala, personală sau pur și simplu avem nevoie de o suma de bani pentru a face o achizitie urgență. În aceste cazuri, deși nu te-ai fi gandit soluția se afla chiar in mainile tale! Este vorba despre automobilul din dotare pe care-l poți folosi drept garanție pentru obținerea unui credit urgent. Dar cum funcționează de fapt acest credit cu garanție auto?

Imprumut rapid cu garantie auto

In ziua de azi instituțiiile financiare nebancare (IFN-urile) pun la dispozitie o multitudine de oferte de creditare în funcție de nevoile si de situatia financiara a solicitantului, printre care si creditul rapid cu garantie auto, ce a devenit o formă de împrumut din ce în ce mai populară în randul romanilor.

Acest tip de credit este conceput atat pentru cei care doresc sa acceseze sume mai mari de bani decat în cazul unui credit obișnuit, cat și pentru a servi drept garanție pentru rambursarea completa a sumei împrumutate. Important de reținut este ca iti vei putea folosi în continuare masina, aceasta ramanand în posesia ta atat timp cat respecti termenii agreați cu creditorul.

Credite rapide cu garantie auto

Tot ce ai de făcut dacă vrei sa aplici pentru un astfel de credit este sa ai la îndemână cartea de identitate și să completezi un formular de credit pe site-ul creditorului și, în funcție de tipul autoturismului evaluat, poți obține credit cu garanție auto ce poate sa ajungă până la 75% din valoarea automobilului, dar nu mai mult de 60.000 RON.
Cu toate acestea, indiferent de modelul mașinii de care dispui, în cazul unui astfel de împrumut, rata dobânzii este fixă, iar perioada de rambursare este cuprinsă între 6 și 60 de luni.