Credit pentru construcția casei

Construirea unei case necesită investiții serioase, dar pentru mulți care își caută propria casă, este o alternativă atractivă la cumpărarea unui apartament. Dacă vrem să ne susținem cu finanțare bancară, trebuie să ne pregătim pentru o procedură ceva mai complicată care necesită pregătiri adecvate.

Credit ipotecar pentru constructie

Primul pas în solicitarea unui credit pentru construirea unei case este achiziționarea unui teren adecvat. Deși unele bănci sunt pregătite să crediteze achiziția de teren și construcția clădirii în același timp, în această situație va fi necesară o contribuție proprie corespunzătoare. Dacă avem deja un teren, acesta va fi recunoscut de bancă drept contribuția noastră la investiție, ceea ce va fi o mare comoditate pentru mulți debitori. Înainte de a vă ridica casa de vis, va trebui, de asemenea, să vă asigurați un nivel adecvat de bonitate.

Costul total al creditului va fi în cele mai multe cazuri ridicat și, prin urmare, banca va analiza cu atenție profilul solicitantului pentru a asigura o rambursare fără probleme a creditului. Prin urmare, merită să aveți grijă de bonitatea, determinând costul construcției și ajustând parametrii produsului la posibilitățile reale.

Credit imobiliar pentru constructie casa – despre ce este vorba?

Un împrumut pentru construirea unei case este foarte adesea numit și împrumut pentru construcție și ipotecar. Acest lucru se datorează faptului că de fapt combină două moduri diferite de creditare a investiției noastre . Când suntem în proces de construcție a unei case, este un împrumut tipic de construcție. Totuși, atunci când această etapă a investiției este finalizată și casa noastră este dată în folosință, finanțarea bancară se transformă într-un credit ipotecar. Desigur, scopul unui astfel de împrumut nu se schimbă, el include în continuare construcția de imobile. Dar modul în care o investiție este creditată se schimbă în două etape. Ca urmare, termenii și securitatea unui astfel de împrumut sunt și ele transformate.

Cu toate acestea, emiterea unei decizii de credit este ceva mai complicată, prin urmare împrumutatul va trebui să furnizeze documente suplimentare și să deconteze conturile la bancă într-un mod diferit. Un credit pentru construirea unei case poate fi foarte atractiv din punct de vedere al prețului. Un împrumutat conștient ar trebui să fie bine pregătit atât pentru construcția în sine, cât și pentru alegerea unui anumit produs.


Cheia pentru o finanțare optimă și pentru obținerea unei decizii pozitive de creditare este o bună planificare a lucrărilor și o colaborare strânsă cu echipa de construcții.