Ce fel de venit si salariu este necesar pentru un credit de 10000 de euro?

Frecvent, ajungi să-ți întârzi planurile – cum ar fi să-ți iei o mașină, să-ți remodelezi casa sau să planifici nunta mult așteptată – fie pentru că nu ai reușit să acumulezi destui bani de-a lungul anilor, fie pentru că în prezent ai alte priorități. Un împrumut poate fi o opțiune bună dacă ai nevoie de 10 000 de euro. Băncile acordă împrumuturi personale fără ipotecă în valoare de 10 000 de euro, sau echivalentul în lei.

Veți avea o mare varietate de opțiuni din care să alegeți datorită varietății mari de oferte de pe piață. Trecerea în revistă a tuturor avantajelor de care poți profita este crucială din acest motiv. De exemplu, dacă aplicați online pentru împrumutul dorit, anumite bănci vă vor oferi șansa de a obține împrumutul la o dobândă redusă. În alte situații, este posibil să puteți profita de flexibilitate la data scadenței sau, dacă se aplică în viitor, de o pauză a plăților în rate de până la 3 sau 6 luni timp în care vi se va cere doar să plătiți dobândă.

În plus, puteți beneficia de o rată a dobânzii mai mică decât media dacă:

  • Deschideti cont de salariu la institutia financiara de la care veti retrage imprumutul de 10.000 EUR, sau echivalentul in lei;
  • Cumpărați asigurări de viață sau de altă natură;
  • Sunteți cu ochii pe inițiativele sporadice promoționale de reducere a ratei dobânzii ale băncilor.
  • Nu selectați un împrumut doar pe baza ratei dobânzii!

Atunci când căutați un împrumut benefic, există mai mulți factori pe care trebuie să îi luați în considerare. Dacă tot ceea ce este luat în considerare este rata dobânzii, riscați să primiți o serie de surprize financiare nedorite în viitor.

Cu alte cuvinte, puteți presupune că, dacă ați găsit o opțiune de credit cu o dobândă foarte mică, ați găsit și cel mai ieftin credit disponibil. Întregul cost al împrumutului ar putea fi „umflat” de anumite comisioane scumpe, așa că lucrurile nu sunt chiar atât de simple.
Băncile stabilesc o serie de cerințe minime de eligibilitate pentru a obține un împrumut pentru nevoi personale de 10.000 de euro. Mai trebuie:

• Sa ai un contract pe perioada nedeterminata incheiat cu angajarea existenta pentru minim trei sau sase luni, in functie de banca, pe langa obtinerea de venit net permanent;
• Să aibă cel puțin un an de serviciu cumulat;
• Nu trebuie sa fie pe „lista neagră” a Biroului de Credit si sa aiba un istoric bun de plăți.

Câți bani ar trebui să aduci în fiecare lună pentru a rambursa o datorie de 10000 de euro?

Conform reglementărilor BNR, datoria dumneavoastră nu poate depăși 40% din venitul net. Conform unui calcul aproximativ, salariul tău lunar trebuie să fie de cel puțin 500 de euro dacă vrei să fii eligibil pentru un împrumut de 10.000 de euro pe parcursul a cinci ani. Ar trebui să câștigi mai mult de 2.600 de lei în fiecare lună dacă ai acces la echivalentul a 10.000 de euro în lei.


Dacă nu atingeți acest minim strict, puteți apela și la codebitori, cum ar fi soțul sau rudele de gradul I.