Informații interesante despre Instituții financiare online

Mulți dintre noi au crescut făcând călătoria la o bancă fizică pentru a înmâna un cec pe hârtie unui casier – dar aceasta nu mai este neapărat norma. Datorită băncilor online, acum poți să faci bancă fără a părăsi casa.

Băncile online oferă mai mult decât confort. Deoarece nu trebuie să plătească pentru locațiile fizice ale sucursalelor, băncile online plătesc de obicei dobânzi mai mari și percep mai puține comisioane.

Îndepărtarea de la serviciile bancare tradiționale în persoană a început mult mai devreme decât își dă seama mulți dintre noi, deși abia până la apariția internetului online banking-ul a explodat în serviciul de care ne bucurăm cu toții astăzi.

Băncile tradiționale și online, cunoscute și sub numele de bănci directe, ambele vă oferă acces la contul dvs. online și posibilitatea de a transfera bani sau de a efectua alte sarcini cu câteva clicuri ale cursorului sau atingeri pe ecranul telefonului.

Este mai puțin probabil să fiți supuși unei game largi de comisioane la o bancă directă, inclusiv cele asociate cu menținerea unui cont deschis cu un sold scăzut, efectuarea de depozite directe sau plata cu cec sau card de debit. Este mai probabil ca conturile de la băncile directe să nu suporte solduri minime sau comisioane de servicii.

O bancă tradițională oferă posibilitatea de a cunoaște personalul de la sucursala dvs. locală. Acesta poate fi un avantaj dacă și atunci când aveți nevoie de servicii financiare suplimentare, cum ar fi un împrumut, sau atunci când trebuie să faceți modificări în acordurile dvs. bancare. Un manager de bancă are, de obicei, o anumită discreție în a schimba termenii contului dvs. în cazul în care circumstanțele dvs. personale se schimbă sau în a inversa o taxă obligatorie sau o taxă de serviciu.

Contactul în persoană cu un angajat al unei bănci nu înseamnă doar să vă cunoașteți pe dumneavoastră și cu finanțele dumneavoastră. Pentru unele tranzacții și probleme, este de neprețuit să te îndrepți la o sucursală bancară.

Băncile tradiționale și numai online au ambele avantaje. Practic, trebuie să decideți dacă serviciile și atingerea personală ale unei instituții fizice depășesc costurile adesea mai mari, în ceea ce privește dobânzile mai mici și comisioanele mai numeroase, ale activității bancare acolo.

De asemenea, merită să vă gândiți să vă împărțiți afacerea între una din fiecare. Este adevărat, acest aranjament poate să nu fie practic pentru dvs., iar taxele pentru deținerea mai multor conturi pot fi o problemă. Dar deținerea de conturi atât la o bancă tradițională, cât și la o bancă online poate facilita ceea ce este mai bun din ambele lumi – rate mai mari ale dobânzii, împreună cu accesul la ajutor personal pentru tranzacții și probleme atunci când aveți nevoie.


În ciuda prezenței virtuale în creștere a băncilor tradiționale, concurenții exclusiv online oferă în continuare câteva avantaje clare pentru consumatori.