Împrumuturi de bani în regim de urgență – care soluție este mai bună?

Un necaz sau o urgență care te prind fără economii poate echivala cu un dezastru și mai mare dacă nu împrumuți banii în mod corect. Într-o astfel de situație ai la îndemână câteva opțiuni de a face rost de bani în regim de maximă urgență. Știm deja că băncile nu sunt atât de rapide când vine vorba de acordat credite rapide și mai și solicită o grămadă de hârtii. Plus că, timpul de așteptare nu este deloc rezonabil. Așa că, poți cere bani cuiva din familie, la prieteni, colegii de la locul unde muncești, de la cămătari, casele de amanet sau companiile ifn. Care este cea mai puțin periculoasă soluție de imprumt bani pentru tine?

Bani împrumut de la familie și cercul apropiaților

Pare a fi cea mai simplă și avantajoasă opțiune de a face rost de bani, nu? Doar că există niște impedimente care trebuie rezolvate. Gen, cât de sigură este soluția această în privința disponibilității financiare a celor de la care vrei să împrumuți bani? Apoi, dacă iei banii și se întâmplă să nu ii poți da înapoi așa cum ați stabilit, ce crezi că se va întâmpla? Există siguranța că debitorul nu va fi “vorbit pe la colțuri”, adică confidențialitatea împrumutului să fie nulă? Ce spui despre obligațiile viitoare pe care ți le asumi atunci “când ești ajutat cu bani”? Parcă, nu mai pare atât de avantajos, nu?

Bani împrumut de la cămătari sau casele de amanet

De departe este cea mai periculoasă combinație de a face rost de bani. Prima nici măcar nu este legală și impune asumarea unor riscuri financiare de proporții. Cea de-a doua, chiar dacă este legală, presupune prezentarea unor garanții ce vor fi evaluate într-un mod absolut subiectiv și obținerea de bani cu o dobândă destul de ridicată. Iar dacă nu respecți termenul de plată, fie vei plăti o dobândă și mai mare, fie vei pierde bunul cu care ai garantat.

Bani împrumut de la creditorii ifn

Atunci când vrei să iei bani ifn te sperie DAE, nu-i așa? Pentru că vezi că are o valoare ce pare astronomică. Numai că, atunci când te uiți la dobânda pe care trebuie să o plătești, începi să respiri mai bine. Acest lucru se întâmplă pentru că, valoarea DAE este condiționată de termenul de plată. Cu cât este mai extins, cu atât DAE are o valoare care scade; cu cât este mai scurt termenul, cu atât este mai mare valoarea, pentru că include și alte costuri și comisioane decât rata dobânzii. Partea bună este că atunci când optezi pentru împrumuturi ifn primești confidențialitate 100%, disponibilitate financiară 100% și posibilitatea de a-ți stabili chiar tu care este cel mai confortabil termen de plata. Plus că, poți primi primii bani fără dobândă.

Așadar, ție care ți se pare a fi cea mai ofertantă creditare? De la familie, amici, cămătari, casa de amanet sau de la un creditor ifn?