4 lucruri pe care trebuie să le știi despre creditele

29 May    BLOGUL

4 lucruri pe care trebuie să le știi despre creditele

În ciuda faptului că se vorbește din ce în ce mai des despre creditele online, puțini fac diferența dintre produsele IFN și cele bancare. Chiar dacă sunt o soluție reală pentru situațiile neașteptate, când ai nevoie urgentă de bani, sunt oameni care nu știu că pot să ia un credite online foarte ușor. Desigur, mai sunt și speculațiile conform cărora creditele date de IFN-uri nu sunt legale sau că detaliile contractului se schimbă fără să fii înștiințat. Iată care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre creditele pe net.

1.Împrumuturile nebancare sunt reglementate de BNR

IFN-urile sunt reglementate de BNR și de politicile monetare ale statului român conform legii 93/2009. De atunci IFN-urile sunt controlate de Banca Națională. Începând cu 2012 contractele au devenit standard și nu mai pot fi schimbate odată ce acestea au fost semnate de ambele părți. Orice împrumut se face în baza unui contract creat în acord cu legea. Astfel, în contract ai toate detaliile importante: perioada de creditare, suma aferentă ratelor, data în care trebuie să plătești rata dar și penalitățile care se impun în cazul în care nu respecți acordul încheiat prin contract.

2.Documentația este minimală

În cele mai multe cazuri ai nevoie pentru a împrumuta bani doar de o dovadă a venitului, fie și o adeverință de la angajator și o copie a actului de identitate. Procesul de acordare a creditului este simplu: în baza dovezii venitului ți se calculează o sumă maximă pe care o poți împrumuta. Desigur, dacă ai nevoie de mai puțini bani decât ți se oferă, nu trebuie să te supraîndatorezi. De asemenea, este indicat să oferi un cont curent și un număr de telefon pentru contact.

3.Este foarte simplu să iei un credit pe internet

Pentru că IFN-urile s-au specializat în credite urgente, au învățat să pună nevoia persoanei înaintea documentației stufoase. Un cuvânt de spus îl are și faptul că sumele oferite sunt mult mai mici decât în cazul creditelor bancare. Prin urmare, procedura de accesare a unui credit online este simplistă și la îndemâna oricui. Însă, acea persoană și asumă responsabilitatea de a plăti taxele la timp pentru a nu fi percepute penalități. De altfel, penalitățile sunt substanțiale în cazul în care nu plătești la timp ratele.

Mizează pe transparență

Având în vedere că oferă împrumuturi online, fără documentație stufoasă IFN-urile au devenit foarte transparente. Astfel, vei găsi pe site-ul aferent fiecărei Instituții Financiare Nebancare toate datele contractuale importante. Prin urmare, nimeni nu poate spune că nu a știut sau că nu a văzut. Totul este public, tocmai pentru ca cei care se împrumută să nu aibă surprize neplăcute.

By